2022: Miss Germany en overvloedige regen

In het begin van het jaar kon CAMM nog maar beperkt kinderen ontvangen uit Linho do Tiro, de favela in Recife aan de rand waarvan CAMM zich bevindt. In februari werden echter de restricties vanwege de Covid-19 epidemie opgeheven. Vanwege de moeilijke financiële situatie moest het aantal kinderen dat kon worden opgevangen wel beperkt worden.

Het begin van het jaar bracht ook een grote verrassing. Domitila, de dochter van Roberta en Ademilson (oprichters en leiders van CAMM), die al jarenlang in Duitsland woont, werd daar tot Miss Germany gekozen. Het concept van die verkiezing is gewijzigd, er wordt nu een winnares gekozen die door haar engagement een voorbeeld voor veel andere vrouwen kan zijn. En bij Domitila is dat engagement voor CAMM, voor duurzaamheid en voor sociale rechtvaardigheid duidelijk zichtbaar.

Overvloedige regenval zorgde in mei en juni in heel Recife, maar ook bij CAMM voor grote problemen. In de regio vielen meer dan 100 doden, vooral door aardverschuivingen. Maar ook bij CAMM zorgden de stortregens voor problemen: de oude auto begaf het, en er was veel waterschade in en om het gebouw. Met een extra gift konden wij wat bijdragen aan het herstel van de voorzieningen bij CAMM.

Vanuit de stichting CAMM-nl konden wij in 2022 vier keer een bedrag aan CAMM overmaken, voor een totaal van € 15.425. Het is niet voldoende om CAMM op volle kracht te laten draaien, maar de praktische én de morele steun die het team daardoor ervaart, blijft belangrijk voor CAMM.

Voor meer informatie zie het verslag over 2022 of het financieel verslag over 2022.